facebook twitter
info@brossaquartet.com
Efecte 2000

Efecte 2000
Folkestral

Les transformacions

Anys i panys

Leon

La venjança d'Abdel

Sonores absències

Brossa contra Pedrals

Chinnok Wind

Com Panys

Temps al temps

5 sensacions

La roca i el núvol

"Viatge d'hivern" de F. Schubert

Faristolitis. Un concert per a tots els públics

Retaule d'avars

Moderns

Cordes grillades

Ojos de mil años

Cançons dels brigadistes

Un altre Wittgenstein, sisplau o l’Holocaust

Música al cinema de Segundo Chomón

Astrud i col·lectiu Brossa

Tocatina

Pobres bestias

Efecte 2000

Músiques de l'Holocaust

Música Mediterrània

Mos-Art

He posat la Lluna al tocadiscos

Protagonitzat pel Brossa Quartet de Corda, el repertori vol recollir diverses tendències estilístiques per a quartet de corda d'alguns compositors catalans d'aquest primer tombant del segle XXI.

Les obres, totes elles escrites a partir del 2000, mostren un interès subjacent d'aproximació al públic, abandonant en certa manera l'hermetisme d'antigues tendències artístiques en el camp de la música contemporània. En definitiva, i al parer del Brossa Quartet de Corda, totes elles inclouen una naixent voluntat de retrobament amb el públic que hem volgut anomenar "L'Efecte 2000".

Així, el repertori emmagatzema recursos ben diversos que fan atractives totes les obres: el coneixement profund dels recursos sonors dels instruments en totes les seves possibilitats, l'ús del post-teatre, l'espai i l'acció musical, la revisió de formes antigues com el contrapunt i la forma sonata en clau actual, humorística i enèrgica, paisatges sonors amb referents audiovisuals o molt relacionats amb la imitació de sons naturals i també tecnològics. Un aiguabarreig de llenguatges personals que dibuixa un mapa creatiu nou i molt suggerent.

Els autors del programa proposat són ben diversos entre ells: un d'històric i pioner a Catalunya com Josep Ma. Mestres Quadreny, de qui se'n celebra el 80è aniversari, un de llarga trajectòria i consolidada com Miquel Roger, un de jove i amb un bagatge ja reconegut com Manel Ribera (a qui el BQC ha encarregat la composició de l'obra) i un novíssim com Tomàs Peire que tot just comença a prendre embranzida, de qui el BQC n'estrena el seu primer quartet de corda.

Proposta de programa: L'efecte 2000
Quartet de corda núm 4 (2001) de Miquel Roger Casamada; Magnum (2008; estrena) de Tomàs Peire Serrate; Obra d'encàrrec per al Brossa Quartet de Corda (2009; estrena) de Manel Ribera Torres; Esquerdes, parracs i enderrocs en homenatge a Joan Brossa (2006; estrena) de Josep Ma. Mestres Quadreny.

Intèrprets: BROSSA QUARTET DE CORDA