facebook twitter
info@brossaquartet.com
Temps al temps

Temps al temps
Folkestral

Les transformacions

Anys i panys

Leon

La venjança d'Abdel

Sonores absències

Brossa contra Pedrals

Chinnok Wind

Com Panys

Temps al temps

5 sensacions

La roca i el núvol

"Viatge d'hivern" de F. Schubert

Faristolitis. Un concert per a tots els públics

Retaule d'avars

Moderns

Cordes grillades

Ojos de mil años

Cançons dels brigadistes

Un altre Wittgenstein, sisplau o l’Holocaust

Música al cinema de Segundo Chomón

Astrud i col·lectiu Brossa

Tocatina

Pobres bestias

Efecte 2000

Músiques de l'Holocaust

Música Mediterrània

Mos-Art

He posat la Lluna al tocadiscos

Obres de compositors catalans per a quartet de corda del segle XX i XXI al voltant del concepte del temps

El Brossa Quartet de Corda us presenta un repertori musical singularíssim i molt atractiu sobre el concepte de Temps. En contraposició a les presses, a l’estrès de la vida actual, l’assistència a un concert s’ha convertit en això: donar temps a que passi el temps que permet la successió de sons estètics que és el fet musical. I “temps al temps” és el que cal i ha calgut també perquè les obres que aquí s’interpreten, de compositors catalans del segle XX i XXI, siguin valorats de manera justa com a obres dignes d’admirar. En aquest concert la música esdevé una reflexió sobre el concepte de temps.

Us presentem un programa que culmina amb la figura de Joan Manén i el seu recuperat i magnànim quartet de corda. Una obra majúscula i un compositor injustament oblidats que demostren com un dels violinistes més talentosos d’Europa del moment també es mantenia a la avantguarda compositiva, executant un noucentisme deliciós i bevent d’una profunda amistat i complicitat artística amb Richard Strauss. Aquesta obra és recuperada el 2015, pel Quartet Brossa en col·laboració amb l’Associació Joan Manén i és la banda sonora d’un dia qualsevol, a traves de tres emocions: la transparència del matí, l’exultació del migdia i les inquietuds de la nit-. Es posen de manifest en tres moviments intensos les turbulències del caràcter del compositor en descriure aquest pas diari del temps.

Precedeixen aquest quartet històric tres obres breus en clau més actual. Les “Inquietuds” de Joan Chic i Alfonso, que connecten directament amb les inquietuds nocturnes de Manén, són també les inquietuds vitals i iniciàtiques d’aquest compositor i violinista lleidatà, que amb aquesta obra de joventut mostrava, segons el quartet, el contrast entre la joia i la por per les ànsies de devorar el temps.

“Camí de segons” de Xavier Pagès, és l’estrena de la versió per quartet de corda d’aquesta peça inspirada en el poema homònim de Joan Brossa que reflexiona sobre l’indefugible pas del temps en un “tic-tac” que percebem com a constant al llarg de tota la peça i que ens transporta a moments d’una intensitat avassalladora fins a coronar-se en la mort. Finalment tenim el goig de presentar una obra d’encàrrec de la vendrellenca Carlota Baldrís que, a proposta del Quartet Brossa, revisa amb la seva mirada actual el pas del temps i de passada ret homenatge al filòsof Ekhart Toole.

Temps al temps per confirmar que es tracta d’un repertori memorable i, és clar, atemporal.

Repertori:

1ª part
-"Inquietuds" (1990)
de Joan Chic i Alfonso

-"Cami de segons" (2002) de Xavier Pagès i Corella, sobre poema de Joan Brossa
Versió per a quartet de corda (estrena de la versió per quartet 2015)

- “El poder de l’ara”, homenatge a Eckhart Tolle (estrena 2015), de Carlota Baldrís  

2ª part
-Quartet de Corda de Joan Manén: 

Matí (Transparència) /Migdia (Exultació) / Nit (Inquietuds)